Lapte condensat home-made

Pentru ca mereu se gaseste cate o reteta care necesita lapte condensat si pentru ca in oraselul in care locuiesc nu gasesc niciodata , m-am gandit ca ar fi bine sa imi fac acasa cate un borcanel, care sa stea cuminte la frigider pana la utilizare.

Ingrediente sunt putine, oricine are in casa lapte, zahar si putina bicarbonata. Rabdare sa fie sa puteti astepta pana se face. In rest totul este usor si simplu.

Ingrediente:

500 ml lapte

200 g zahar

1/2 lingurita bicarbonat

Laptele impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita cu fund gros, daca aveti de fonta si emailata, este perfect. Lasam sa fiarba la foc mic 40-50 minute, timp in care amestecam din cand in cand. La inceput mai rar iar pe masura ce compozitia isi schimba culoarea si consistenta , tot mai des. Cand este mai galbuie si suficient de grosuta, ca un caramel, luam de pe foc si punem bicarbonatul. Cu un tel amestecam energic pret de cateva minute apoi lasam la racit. Cand compozitia este rece, amestecam din nou si putem sa o turnam intr-un borcanel, punem capac si putem pastra la frigider pana la o luna.           Nu cred ca rezista atat din momentul in care ai gustat-o. E nevoie de multa ambitie si stapanire de sine sa nu iti infigi lingurita in aceasta compozitie cremoasa si matasoasa ca sa o devorezi rapid.

 

20180311_132959

Pofta buna si spor la gatit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s